Vragenvuur met Jolanda Baan-Veerkamp

23-07-2019

In dit vragenvuur leggen we BakkieKoffie's allereerste franchisenemer Jolanda Baan-Veerkamp het vuur aan de schenen. Op 1 mei opende ze de deuren van BakkieKoffie Schijndel. We vragen haar het hemd van het lijf. Hoe verging het Jolanda in de afgelopen maanden? Wat was haar grootste uitdaging? Ultieme hoogtepunt? En wat is haar lievelingsbakkie?  

Hey Jolanda, hoe gaat het met je? We zijn ontzettend benieuwd hoe het je in de afgelopen maanden verging. Vertel, vertel, vertel!
“Ik moest best wel wennen aan alle veranderingen maar ik ben heel blij dat ik deze stap heb gezet. Het is heel erg hard werken, weinig slapen en ik heb geen tijd voor andere dingen (sorry familie en vrienden...), maar dat hoort erbij in het begin.  

Je eigen bedrijf inschrijven bij de Kamer van Koophandel, een eigen pand, deze compleet verbouwen, openingsweken. Het is allemaal niet niks. Hoe kijk je terug op deze hectische periode?
“Hectisch is inderdaad het juiste woord, maar tegelijkertijd is het ook geweldig leuk en super leerzaam! Het is fantastisch om het idee dat in ons hoofd zat en op papier stond daadwerkelijk realiteit te zien worden.”

Wat was je grootste uitdaging?
“Planning! Zowel in de zaak (hoeveel personeel, hoeveel voorbereiding van gerechten en lekkernijen zodat we voldoende hebben maar ook niet teveel weg moeten gooien) als de zaken er omheen. Marketing, financiën, administratie, er komt zoveel bij kijken. Dat weet je natuurlijk van tevoren wel, maar dat allemaal organiseren vind ik wel de grootste uitdaging.”

Wat ervaar je als absolute hoogtepunt? 
“Dat ik al een groepje vaste gasten heb opgebouwd in 2 maanden tijd, vind ik echt zo fantastisch!”

Hoeveel personeel heb je op dit moment rondlopen? En hoe gaat dat?
“Ik heb momenteel 7 mensen in dienst, waar ik heel blij mee ben. Het zijn stuk voor stuk fijne mensen en ook als team hebben we het heel erg leuk. Het valt voor hen ook niet mee om in een nieuw bedrijf te starten, waar voor iedereen alles nieuw is, waar we nog zoeken naar de beste planning en recepturen. Maar gelukkig gaat dat heel goed, denken ze graag mee en werken we ook heel erg fijn samen.” 

Wat vind je zelf het allerleukste aan je werk?
“Het contact met de gasten en dan met name het feit dat mensen zo enorm positief zijn over BakkieKoffie. Als mensen blij huiswaarts keren omdat ze even lekker hebben genoten van een bakkie of een lekkere lunch bij ons, daar word ik echt heel gelukkig van!“

Wat is je lievelingsbakkie?
“Dubbele espresso, maar ik vind de flat white ook erg lekker, zeker 's ochtends!”

Welk drankje en welk gerecht wordt er op dit moment het meeste besteld?
“Cappuccino is de absolute hardloper bij de drankjes en qua gerechten kiezen de meeste mensen voor de 2 sneeën brood met een keuze aan beleg. Maar ook de tosti en de clubsandwich zijn erg populair.”

Hoe reageren bezoekers op het concept van BakkieKoffie?
“Heel erg positief! Onze gasten zijn echt heel enthousiast, zowel over de uitstraling en de sfeer als over de benadering van het personeel en onze heerlijke producten. Mensen vinden ook BakkieKlets echt geweldig, daar heb ik er al verschillende van verkocht.”

Hoe heb je de ondersteuning van de franchisegevers ervaren?
“Heel positief, het is echt fijn om te kunnen sparren met ervaren ondernemers, die ook eens op een andere manier naar dingen kijken. Die je helpen maar af en toe ook weer even op scherp zetten.”

Wat zou je toekomstige franchisenemers willen meegeven?
“Als je een horecazaak wilt neerzetten waar je nog echt aandacht voor de gast kunt hebben, dan hoef je niet verder te zoeken, dan is dit het concept dat bij je past! Maar weet ook dat het kei- en keihard werken is! Je kunt je echter heel erg gesteund voelen door de franchisegevers en ook door mij natuurlijk!“

Word franchisenemer en open jouw BakkieKoffie-vestiging
Heb je na het lezen van het vragenvuur met Jolanda het gevoel van: dat wil ik ook?! Dan is dit je kans! BakkieKoffie zoekt gedreven (startende) ondernemers die een eigen vestiging willen runnen in Nederland. Ben je vastbesloten om jouw onderneming tot een succes te maken? 

Stroomt het ondernemersbloed door je aderen? Vraag dan vrijblijvend een oriënterend gesprek aan.
We maken heel graag kennis met je! Klik hier voor meer informatie.