Het geheim achter onze kwalitatief goede Bakkies Koffie

10-04-2019

Herinner jij je nog…
  • de kannen filterkoffie die je zette tijdens verjaardagen?
  • het moment waarop jij jouw Senseoapparaat op het aanrecht installeerde?
  • het punt waarop je Senseopads inruilde voor Nespressocups?

De trends in ‘koffieland’ wisselen elkaar af. Ondanks de ontwikkelingen is er tot op heden nog geen filtermaling, pad of cup bedacht die de kwaliteitsstandaarden van een écht Bakkie Koffie evenaart. Daarom bij ons géén kannen slootwater, pads of cups. Maar buitengewoon lekkere, kwalitatief goede koffie gemaakt van de allerbeste bonen. Waar die kwaliteit ‘m in zit? Lees snel verder.

1. Daar boven op die berg

Het begint allemaal bij het verbouwen van koffieplanten in landen rondom de evenaar met een subtropisch klimaat. In deze landen heb je te maken met verschillende aanplanthoogtes: 750 meter, 900 meter, 1.200 meter en 1.600 meter. Bonen die opgroeien op 750 meter hebben een vlakkere smaak en ervaren meer last van natuurlijke vijanden zoals insecten, bacteriën en virussen. BakkieKoffie’s bonendragers groeien op een hoogte tussen de 1.200 en 1.600 meter. Dit maakt het verplanten en oogsten, waarbij water de belangrijkste voedingsstof is, een stuk lastiger. Toch is het absoluut de moeite waard! Hoe hoger de koffieplant staat, hoe beter de bonen en de smaak zich ontwikkelen.

2. Zet je beste boontje voor

Koffiebessen plukken lijkt vrij eenvoudig. Ik bedoel: iedere 16-jarige kan toch ook aardbeien plukken? Tóch komt er meer bij kijken dan je in eerste instantie denkt. Koffiebessen rijpen op verschillende tijden. Voor kwaliteitskoffie is het van belang dat alleen de rijpste bessen, donkerrood van kleur, worden geplukt. Onze koffieplukkers ritsen niet, maar plukken alleen de rijpste bessen een voor een van de trossen. Handmatig oogsten is een intensief traject, maar oh zo belangrijk voor de kwaliteit.

3. Rots in de branding

Nadat de koffiepitten gewassen zijn, worden ze vervoerd naar Koffiebranderij Rozema & van Schijndel in Oisterwijk. Zij voeren op elke branding kwaliteitscontroles uit. Ook al weten ze dat een branding perfect is, toch willen ze er zeker van zijn dat onze Bakkie Koffie- en Bakkie Espresso-melange smaakt zoals we hem bedoeld hadden. Check, check: dubbelcheck!

Kom bij ons langs om te genieten van een overheerlijk, kwalitatief goed bakkie. En niet zomaar één, dat weet je inmiddels. Helemaal verknocht aan de smaaksensatie van onze melanges? Bestel een Zakkie Koffie in onze shop en geniet ook thuis met je gezin, familie of vrienden van onze unieke melange.