Even voorstellen...onze leveranciers, deel 1

03-07-2019

Nu we alweer twee maanden geleden onze eerste zaak openden en de zomer is begonnen, zetten we voor jou graag onze leveranciers de komende periode in het zonnetje. Wij kunnen natuurlijk niet anders dan beginnen met de leverancier van onze koffie, onze 'core business': Rozema & Van Schijndel.

In onze zoektocht naar de beste koffie van Nederland begonnen we simpelweg te Googelen naar 'koffiebranders brabant'. Om de hoek in Oisterwijk bleek Rozema & Van Schijndel gehuisvest in de voormalige Leerfabriek op het KVL-terrein. Een bezoekje was zo gepland en de klik was er direct. Jeroen Rozema en Jorg van Schijndel zijn twee bevlogen koffie-fanaten die hun passie helemaal gevonden hebben sinds een aantal jaren. Eenmaal samen in gesprek, vloog de tijd voorbij toen ze samen aan het woord waren en gepassioneerd over koffie vertelden. Daar kwamen we er ook achter hoeveel geheimen er schuil gaan achter de beste koffie. Zo begrepen we ook meteen waarom kwaliteitskoffie echt een stukje duurder is dan de eerste beste koffie uit het schap van de supermarkt op de hoek....maar dat proef je dan ook! Lees ons uitgebreide verhaal over onze koffie ook hier.

Jorg en Jeroen zijn dagelijks te vinden in hun ambachtelijke branderij in een geweldig inspirerende omgeving. Dagelijks komen mensen hun koffie daar kopen maar ook aan koffiedrinkers is er geen gebrek. Het KVL-terrein in Oisterwijk kent een rijke historie en dit gebied trekt dan ook veel nieuwsgierige bezoekers. Het verhaal dat Jorg en Jeroen ons vertelde over eerlijke koffie, werden we warm van. Zelf zeggen ze daarover: "In onze koffiebranderij streven wij altijd naar transparante koffie. Naar een zo helder mogelijk verhaal over bij welke boer een boon vandaan komt en van welke plantage die is geplukt. Omdat de keten groot is en over heel de wereld verspreid, is dat niet zo makkelijk. En waar vroeger keurmerken ons daarbij hielpen, kunnen we daar niet meer van op aan. Daarom zoeken wij bijvoorbeeld altijd naar toeleveranciers die zichtbaar naar dezelfde eerlijkheid streven als wij. Zij brengen ons dichter tot de uiteindelijke boer waar het verhaal van onze koffie al begint. En op onze beurt brengen wij het verhaal achter onze koffie graag naar onze afnemers. Terug naar jou."

Toen we Jorg en Jeroen vertelden dat we onze eigen melange wilden gaan ontwikkelen, werden ze direct enthousiast. Ze organiseerden voor een groep van 20 van onze familie en vrienden een uitgebreide koffieproeverij en workshop en onze vrienden kozen samen met ons de allerlekkerste bonen die de basis zouden gaan vormen voor onze koffie. Een week lang zijn Jorg en Jeroen gaan knutselen, experimenteren met samenstellingen, brandcurves, etc. Na een week mochten wij van zowel de espressobonen alsook de milde bonen, elk drie koffies komen proeven. Eigenlijk waren ze alledrie heerlijk maar van elke variant is er uiteindelijk 1 winnaar uitgerold.... Zo is de beste koffie van Nederland geboren. De koffie die je nou elke dag kunt proeven bij BakkieKoffie aan de Hoofdstraat 102 in Schijndel! Rechtstreeks bestellen via onze webshop kan natuurlijk ook. Bij grotere hoeveelheden komen we de koffie gratis brengen!